Jídlo je přežitek. Mana ho nahradí!

Jídlo je přežitek. Mana ho nahradí!O božské maně, jíž Ježíš živil na čtyřicetileté cestě pouští Izraelský lid, jste již pravděpodobně slyšeli. A co kdybychom vám ale řekli, že skutečnou manou se dnes můžete živit také vy? Ano! Jídlo v prášku, kterým novodobá mana vlastně je, ovládlo trh a zaujalo především milovníky zdravé a alternativní výživy i nadšence do outdoorových aktivit.

České „jídlo“ pro zaneprázdněné

 

Mana je „dítětem“ společnosti společností Heaven Labs s.r.o. Jejím duchovním otcem je pak Jakub Krejčík, který ji světu poprvé představil v roce 2014. Jaký byl jeho hlavní důvod, proč vlastně tento unikátní pokrm v prášku vynalezl?  “Často zapomínáme nebo nestíháme jíst. Přejídáme se a necháváme se ovládat chutěmi. Nechce se nám trávit čas nakupováním potravin, někdy se nám nechce ani vařit a někdy nám prostě na kvalitní jídlo chybí finance,” tvrdí člověk, který účinky Many testuje sám na sobě.

 

Mana jako super potravina

 

Jak sám autor tohoto převratného nápadu tvrdí, Mana obsahuje všechny důležité živiny, vitamíny a minerální látky, které naše tělo potřebuje. K tomu, aby tato super potravina obsahovala vše důležité si ovšem Jakub přizval na pomoc odborníky z oboru chemie a biochemie, s nimiž dál dohromady unikátní kombinaci. Jak sám říká, v běžně přijímaném jídle konzumujeme také řadu látek balastních či dokonce škodlivých. A ty součástí Many pochopitelně nejsou.

 

Co Mana obsahuje a jak se připravuje?

 

Mana je k dostání v práškové směsi a lahvičce s olejovou tekutinou. Základem Many jsou zušlechtěné suroviny sóji, ovsa, kukuřice, řepkového a lněného oleje. Všechny složky jsou kontrolované, aby v nich nebyly ani stopy po geneticky modifikovaných potravinách. V průběhu zpracování jsou z nich odstraněny další nežádoucí látky. Poměrově Mana obsahuje 35 % sacharidů, 45 % tuků a 20 % bílkovin. Jak se pokrm připravuje? Velmi jednoduše. Stačí nasypat 4 odměrky Many do lahve, zakápnout 1/3 oleje z lahvičky a dolít vodou do 900 ml. Poté je třeba láhev důkladně protřepat a nechat minut odstát. Mana je následně připravená ke konzumaci.

 

Jak často a kolik?

 

Někteří lidé Manou nahradili klasickou stravu úplně. Jiní Manu konzumují na snídani a oběd. Večeři si potom vychutnávají v klasické podobě. Protože jde zatím o poměrně čerstvou novinku, okolo produktu se rojí řada kontroverzních názorů. Ve finále máme ale úspěšně nakročeno k tomu, abychom efektivněji využívali půdu, zlepšili okolní životní prostředí a přispěli k udržitelnému rozvoji. Mana je zcela veganskou stravou, jež má velký potenciál. Její jedinou nevýhodou je, že jedno jídlo vás vyjde zhruba na 62 korun. Ale ruku na srdce – dokážete za tuto cenu uvařit plnohodnotné jídlo z kvalitních surovin? Spočítejte si to!